Siirry pääsisältöön

Asuntomessujen parhaat ideat


Tämän vuoden asuntomessut Porissa tarjosivat kivoja ideoita sisustajille. Poimin sinulle kuvistani ne elementit, joista itse pidin eniten. Tässä ole hyvä!

Monissa kylpy- ja wc-tiloissa oli wc-istuimet nostettu seinälle, näin seinän takaosaan jää kiva hylly koristeille ja pyyhkeille. Se tuo pieneenkin vessaan kodikkuutta ja näyttävyyttä sekä käytännöllisyyttä.



 
Sormipaneeli näyttää jälleen kivalle monen vuoden jälkeen, jotain nostalgistahan siinä on. Tässä messukohteessa se on toteutettu mielestäni upeasti, ei muistuta lainkaan mummon saunaa, vaan se on moderni ja raikas.


Rouheat rahit ja luonnonmukainen sohvapöytä ovat oivallinen parivaljakko pelkistetyn sohvan kanssa.  Näissä Sackin tuotteissa on kivan rento fiilis.



Sängyn ruskea topattu pääty (nahkaa?) korostaa hienosti vuodevaatteiden sinisävyjä, rentoa ja hieman boheemia, mutta tunnelmallista. Sanotaan, että sininen väri makuuhuoneessa tuo hyvät yöunet, totta tai tarua, mutta tässä ainakin väri toimii hyvin.


Täytyykö saunan aina olla kylpyhuoneen yhteydessä? Tässä messukohteessa sauna oli rakennettu pihalle valtavan kivikasan alle. Sauna itsessään olisi voinut olla persoonallisempi, kun ulkokuoren kanssa oli nähty näin paljon vaivaa.


Messutalojen pihoilla näkyi paljon istutusaltaita, pitkiä ja lyhyitä. Niillä korostettiin terassien muotoja ja ne erottivat kivasti pihan terassialueesta. Kesäkukkien hoito ja kastelu käy helposti näissä altaissa ja kukat voivat hyvin kun multaakin on riittävästi. Kauniit kivet koristavat istutuspenkkien reunamia (nää on ihania - toteaa  tämä kivihullu).


Viime vuoden messuhitti oli aamiaiskaappi. Nyt sellaisen voi erottaa muusta kaapistosta liukuovella, kuten tässä keittiössä. Ovien paikkaa voi säädellä sen mukaan mitä olet tekemässä tai sitten laittaa kaikki piiloon.



Kukkateline voi olla myös tämän näköinen. Jotain vanhaa ja jotain uutta. Ikkunan edessä kasvit saavat valoa ja sisään heijastuu upeita varjoaja. Aurinkoisella terassilla viihtyy pieni hedelmäpuu, jossa se voi tuottaa runsaasti satoakin.



Näyttävää seinää korostetaan valaistuksella. Tämä koristeellinen teos toimii myös akustiikkaseinämänä, jos huoneen kaikua halutaan vaimentaa. Eikös ole hieno? Messuilla oli myös muita upeita ratkaisuja akustiikkatauluista ja -seinistä. Fiskarhedenvillan Pohjanvalo kodissa oli paljon mielenkiintoisia sisustusratkaisuja, kuten viime vuonnakin, väritykset olivat kauniit ja kierrätystiikkiset kalustusteet sopivat hyvin talon tunnelmaan.



Tulisiko mieleesi laittaa iso pyöreä peili keittiön työtason päähän. Minulla ei, mutta näyttääpä kivalle,  samoin kuin alla olevan kuvan purkkirivistö välitilan ikkunan edessä.




 Metalliset hyllyköt ovat edelleen suosiossa ja näyttävät kyllä kivalle. Näin boheemisti ne on täytetty saviastioilla ja lasipurkeilla, sävyt ja materiaalit tukevat toisiaan - tykkään.


Työpaikalla on usein ilmoitustauluja, mutta näin upealle musta iso muistitaulu näyttää kotitoimistossa tai koulupöydän takana. Tähän mahtuu muistutukset viikon menoista ja paljon, paljon muutakin.


Hauska idea sijoittaa valaisimet seinälle sohvan taakse. Valo heijastuu epäsuorasti huoneeseen ja luo olohuoneeseen hienon tunnelmavalaistuksen. Ruskea nahka, taljat ja harmaat koristetyynyt sekä rouhea matto täydentävät kokonaisuutta.



Oranssi on pirteä väri, myös sisustuksessa. Paksu tyyny/peitto/patja/koriste (en keksi tälle nimeä) antaa persoonallisen ilmeen makuhuoneeseen. Lastenhuoneen mattoon on jätetty ajorata autoille ja kaikki muu on poistettu, keskelle saa rakennettua vaikka pikkukaupungin puistoineen - kiva idea.


Koivuja terassille! No, hyvältähän nämä näyttävät tässä pihakeinun ja vintage terassikalusteiden kaverina. Ihan juhannustunnelmaa.




Omistatko paljon hattuja? Näinkin niitä voi hyödyntää, eikös näytä kivalle. Hattukollaasi seinälle ja kaikista komeimmasta tehdään lampun varjostin. Nerokasta!






Villa Karhu on nerokkaita ratkaisuja täynnä oleva messukohde. Punaisen Ristin Konttitorin kierrätystavaroin sisustettu kohde on mielenkiintoinen ja boheemi, joka on toteutettu sisustajan varmalla tyylitajulla: vanhoja patjoja sängyn päällä, rouheita vilttejä, mattoja ja tauluja päällekkäin sulassa sovussa keskenään. Sisustus on kekseliästä ja persoonallista.


Viinipulloteline voi näyttää myös tältä. Näppärä oivallus.




Tämän kohteen terassille oli tuotu paljon raheja, tyynyjä ja taljoja. Kaikki sävy sävyyn sovitettu poreammeen reunalle ja upeat kasvit korostavat rentoa tyyliä.


Tuleeko tästä mieleen mummon kukkahylly? Minulle tuli. Nykyisin uusista asunnoista puuttuu ikkunalaudat, mutta näin nekin voi korvata.


Musta-valkoisen kauden jälkeen sisustusväreissä on nyt reilusti enemmän rohkeutta. Tämä upea matto koristaa työhuoneen lattiaa. Matossa on kauniit murretut sävyt, jotka sopivat hyvin lattian väriin. Varavuoteella maton sävyihin sopivat koristetyynyt ja muutkin kalusteet sopivat hyvin tyyliin


Led-valonauhoja oli käytetty messukodeissa paljon: katossa, seinissä ja tässä kohteessa myös kylpyhuoneen peilin ympärillä. Ledeillä saadaan tunnelmallinen valaistus, mutta tällaiset näkyvillä olevat nauhat eivät ole oikein omaan makuuni.


Ulkokalusteita sisään - se on nyt sallittua. Tämän keittiön pöydän ympärille rottinkituolit tuovat rennon fiiliksen.


Laventeli ja oliivipuu ovat kesäsuosikkejani. Istutan niitä joka kesä ulos penkkiin ja osan ruukkuihin pöydille. Kesän aikana käyn hieromassa tuoksua käsiini ja tuoksuttelen sitä - se tuoksuu kesälle.


Onpas kiva näköinen riippukeinu, johon voisin kellahtaa lukemaan kirjaa vaikka heti. Keinun rento reunus puhuttelee ja keinu on saanut kaverikseen tupsutyynyt - jes.


Tämän messutalon terassi oli yksi suosikeistani: ruokapöydän äärestä voi katsella ikkunasta Kokemäenjoelle ja tilan toisessa päässä on rento oleskelutila suurella kulmasohvalla. Mustalla seinällä tikkaissa roikkuu valaisimia, jotka sytytetään elokuun pimenevinä iltoina.


Biopoltin keskellä pöytää voisi olla myös tunnelmallinen syysiltoina, mutta kuinka turvallinen tämä on, kun ympärillä häärivät vieraat ja lapset?
 

Saunan lauteet ja portaat voi rakentaa myös näin. Eikös näytä ihan erilaiselle, kuin normaaliin tapaan rakennetut saunanlauteet. Yläpenkkejäkin voi käännellä tarvittaessa mieleiseen suuntaan tai kaksin köllötellä vierekkäin ylälauteilla.


Kodinhoitohuoneesta saadaan kodikas pienillä asioilla. Jätä tekstiilit pöydille ja ripusta kylpytakki henkariin näkyviin - kaikki tietenkin sävy sävyyn.


Makuuhuone on saanut näyttävän päätyseinän laudoista ja suuresta kellosta. Tämä kello ei taida herättää aamuisin, vai nukkuvatko täällä vain yövieraat, joille tarjotaan shampanjaa ja vaahtokarkkeja aamiaiseksi?

 
Valko-musta sauna. Aika kivan näköinen ja hups kuvaajakin on päässyt kuvaan mukaan.
 

Kiikkuukiikkuu basilika kiikkuu. Voisin kiikutella tässä yrttien lisäksi lapsenlapsiani.
 

Nuoren pojan lakki ja takki heitetään naulaan kotiin tullessa ja siitähän ne aamulla löytyvät helposti.


Kylppärin takaseinä on saanut pintaansa näyttävän maalin ja hyllyllä on kiva säilyttää tarvikkeita kauniissa korissa.
 

Keittiön välitilan laatan kolmiulotteinen muoto näyttää modernilta valkoisten tiililadottujen laattojen jälkeen, mutta kun vispaat keittiössä puolukkapuuroa, miten käy? Minulla ainakin lentelee pieniä puuropisaroita ympäriinsä ja tästä laatasta niitä on vaikea puhdistaa.


Anu Pentikin hienot taidetaulut ovat päässeet paraatipaikalle ja oikein kivallehan ne näyttävät.
 

Penkit - uudet ja vanhat - ovat edelleen suosittuja. Näin kivalle ne näyttävät saunan pukuhuoneessa.


... tai voihan penkkejä olla monta hieman eri korkuista ja eri puulajeista - eikä lainkaan hassumpi idea.
 

Tumma sauna on saanut vierelleen tumman lasiseinän, jollaista en ole ennen nähnyt, näin kylpijällä ja saunojalla säilyy yksityisyys. Kylpyamme on päässyt näyttävästi keskemmälle lattiaa ja palopostin näköinen hana ei olekaan kiinnitetty seinään vaan lattiaan, näin ammeen ja seinän väliin jää tilaa. Näyttää kauniille, mutta vie tilaa kylpyhuoneesta, mutta jos neliöitä on riittämiin, niin eihän se haittaa.
 
Tällaisia ideoita minä poimin messuilta - millaisia sinä?
 
Mari

Kommentit

  1. Ihanaa kun on alkanut tulla värejä sisustukseen. Ne kun ovat tärkeitä mielelle ja ihan parasta, että myös kirppissisustuksesta on tullut SE juttu <3 Ne on erittäin mielenkiintoisia sisustuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Melissa, värit näyttävät tosiaan kivalle pitkän valkoisen kauden jälkeen ja samoin kirppistavarat kun ne yhdistelee uudella tavalla. Ihanaa viikonloppua.

      Poista
  2. Olipas kiva postaus. Modernin kukkahylly idean nappasin talteen ja se varmaan lähtee jossain vaiheessa diy listalta toteutukseen. Itsekin kävin, messujen toisena päivänä ne kiertelemässä ja ihme ettei ruuhkaa juurikaan ollut. Leppoisaa lauantain jatkoa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiva, jos löysit toteuttamiskelpoisen idean. Meille sattui melko ruuhkainen ja tosi kuuma messupäivä. Ihanaa viikonloppua myös sinulle.

      Poista

Lähetä kommentti

Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Helppo pataleipä

Pataleipä on saanut nimensä siitä, että se paistetaan kypsäksi valurauta- tai keraamisessa padassa. Rapeakuorinen ja sisältä kuohkea pataleipä valmistuu vaivaamatta ja ilman rasvaa ja siksi vasta-alkajakin onnistuu tämän leivän leipomisessa, helpommaksi ja yksinkertaisemmaksi leivän leipominen ei tule. Nostatusaika on pitkä, joten leivän valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä.  Herkullisen maun salaisuus piilee pitkässä kohotusajassa. Padassa valmistuva leipä on rapea, kuohkea ja ihanan mehevä. Taikinan pohjaan voit käyttää vettä tai juuresmehua ja rouheutta leipään saat pähkinöistä, siemenistä, kuivahedelmistä tai vaikka oliiveista ja jauhoja voit vaihdella mielesi mukaan. Säilyttääksesi leivässä kuohkean rakenteen, älä vaivaa taikinaa lainkaan, silloin taikinan ilmakuplat eivät rikkoonnu ja herkutteluhetki on taattu. Tämä ohje on mukaeltu Sikke Sumarin NamiNamaste -keittokirjasta. Pataleipä Ainekset 5 dl vehnäjauhoja 2 dl kokojyväjauhoja (vaihtele

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri