Siirry pääsisältöön

Kevään sisustustrendit

Vuoden alku on lähtenyt vilkkaasti käyntiin ja pikku hiljaa valon lisääntyessä katse kääntyy uusiin sävyihin myös kotona. Trendiennusteita vuoden sisustustyyleistä on jo näkynyt lehtien sivuilla runsaasti ja loppuviikosta saadaan kuulumisia Tukholman Formex -messujen uutuuksista. Odotan jännityksellä.

Vaikka en olekaan uudistamassa koko kodin sisustusta trendien mukaisesti, niin poimin lehdistä pieniä elementtejä omaan kotiin, ehkä maljakko, matto tai lamppu. Kulutustottumukset muuttuvat hitaasti, ja ainakin minun pitää sulatella hetki uusia trendejä, varsinkin nyt kun siirrytään valkoisesta värikkääseen, mutta onneksi väreistä löytyy myös pehmeämpiä ja luonnonsävyjä meille, jotka emme halua räväkkää väriä kotiimme.

All photos via Pinterest
Millaisia sisustuksia sitten povataan vuodelle 2018?

Tulevat sisustustrendit lupaavat meille siis pitkästä aikaa väriä ja muotoja: seiniin, huonekaluihin ja tekstiileihin. Paljon väriä ja kaarevia muotoja. Vanhoja esineitä ja kiviä saa nyt laittaa esille trendikkäästi, niitähän minulla on ollut aina esillä joka puolella kotia. Vaikka tyyli on edelleen skandinaavisen selkeälinjaista, niin siihen tuodaan 50-luvulta kepeämpää tyyliä ja pehmeyttä sekä lisätään kodikkuutta maanläheisillä värisävyillä ja luonnonmateriaaleilla. Sekoitetaan rohkeasti eri tyylejä ja kulttuureja keskenään ja sisustus saa olla runsasta. Tyhjille valkoisille seinille tuodaan kauniita taulukollaaseja ja kodista kadonneet isot, näyttävät viherkasvit tuodaan takaisin.

All photos via Pinterest
Sametti

Viime kesän ja syksyn trendikangas sametti jatkaa voittokulkuaan ja sitä näkyy kaikkialla kauniissa väreissä: tyynyissä, verhoissa ja päiväpeitoissa. Huomasin uutta sohvaa etsiessäni sohvien keventyneet linjat, mutta toisaalta oli myös ihania löhösohvia rentoon sisustukseen ja oleiluun. Tuolien ja sohvien verhoilussa oli käytetty paljon samettia, jopa yllättävissä väreissä: sinapinkeltaista, petroolia, violettia ja puuterista vaaleanpunaista. Suomalaisten sohvissa pitkään nähdyt valkoinen ja vaaleanharmaa saavat nyt jäädä unholaan, kun beige, ruskea ja vihreä syrjäyttää tämän suomalaisille turvallisen "luottovärin".

All photos via Pinterest
Punasavi

Perinteisesti Tikkurila julkaisee joka vuodelle trendivärin. Syksyllä julkaistu vuoden 2018 väri on Ruukku, punamultaruukun terrakotta väri, jolla tuodaan kotiin lämpöä. Ruukun lisäksi vaaleammat murretut punaisen värisävyt viininpunaisesta hennon puuteriseen roosaan ovat nyt trendikkäitä. Toisaalta kansainvälinen Pantone-värijärjestelmä on valinnut violetin vuoden 2018 väriksi. Kumpi väri istuu meille suomalaisille paremmin - veikkaukseni on Ruukku.

Käsillä tekeminen on  nyt arvossaan. Hyggeily, rauhoittuminen ja luonnon läsnäolo arjessa näkyy voimakkaasti sisustuksessa ja näistä ammennetaan nyt paljon ideoita. Luonnonmateriaalit ovat vahvasti esillä: villa, tiikki, kivi, keramiikka, etenkin rouhea punasavi kaikissa muodoissaan. Vanha punasavinen, mielellään myös itsetehty, keramiikka on kovassa huudossa. Mitä rouheampi, sen parempi. Mummon 60-luvun tiikkihuonekalut kannattaa nyt kaivaa vinttien ja varastojen perukoilta esille, sillä ne ovat suurinta hittiä. Kun lähdet löytöretkelle, tarkkaile myös löytyisikö vintin perukoilta messinkisiä, punakultaisia tai kultaisia lamppuja tai kynttilänjalkoja, kaikkia metalleja voi nyt yhdistää rohkeasti toisiinsa. 

All photos via Pinterest
Nahka

Nahka on hiipinyt takasin sisustuksiin 70-luvulta. Tosin ei mikä tahansa nahka, vaan tietty konjakinsävyinen nahka. Kieltämättä sävy näyttää todella kauniille ja vetää puoleensa. Väistämättä muistot palaavat ensimmäiseen omaan kotiin hankittuun konjakinväriseen paksuun nahkasohvaan. 

Marmori

Vaalean marmorin rinnalla nähdään tänä vuonna myös punaista ja vihreää marmoria ja se yhdistetään metalliin tai samettiin. Pyöreitä marmoripöytiä metallijaloin ja pöydän reunoin, muistatko tällaisia pöytiä vuosien takaa. Löytyisikö näitä kirpputoreilta?
Ruskean paluu

Värimaailmat menevät tänä vuonna enemmän luonnolliseen suuntaan. Erityisen isona trendinä on tulossa beigen eri hiekkaiset sävyt sekä ruskea monen vuoden jälkeen. Seiniä maalataan nyt paljon beigen ja nuden sävyillä, mutta rohkea sisustaja ottaa pensseliin tummempia sävyjä, vihreää ja terrakottaa. 

Ekologisuus näkyy vahvasti sisustamisessa ja siitä ollaan erittäin kiinnostuneita. Huonekaluja etsitään kirppareilta ja huutokaupoista, tavaroita kierrätetään ja vanhoihin tavaroihin yhdistetään uusia moderneja huonekaluja. Kierrätyskeskuksesta haetaan  kaappeja, hyllyjä, tuoleja, lamppuja sekä tauluja ja ne tuunataan omaan sisustukseen ja värimaailmaan sopiviksi. Vanhoilla vöillä ja nahkatakeilla uudistetaan huonekalujen vetimiä ja lipastot maalataan omaan sisustukseen sopiviksi. Trendikästä ekoilua.

All photos via Pinterest
Hotellimaisuus

Leppoisa hyggeily näkyy sisustusvalinnoissa, sillä nyt etsitään asioita, joissa korostuu ilo ja hyvä olo, haluamme kokea uusia tunnetiloja myös kotona. Lomilta tuodaan hotellimaisuus kotiin, se näkyy laadukkaissa vuodevaatteissa ja lomamatkojen kylpylöistä haetaan ideoita omiin kotikylpylöihin, pientä luksusta arkeen. Kylpyhuoneissa panostetaan erityisesti ylellisiin suihkuihin, hanoihin ja altaisiin. Sadesuihkut ja kylpyhuoneiden purot lorisevat kodeissamme tänä vuonna.

All photos via Pinterest

Kaiken kaikkiaan trendikkäät kodit ovat persoonallisia, omistajansa näköisiä. Harrastuksia ei tarvitse piilotella kaappeihin tai varastoihin, vaan golfmailat ja lumilaudat saavat näkyä sisustuksessa. Koti saa nyt olla juuri niin rento kuin asukkaansakin.

Mitä sinä pidät uusista sisutustrendeistä?

Mari
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Helppo pataleipä

Pataleipä on saanut nimensä siitä, että se paistetaan kypsäksi valurauta- tai keraamisessa padassa. Rapeakuorinen ja sisältä kuohkea pataleipä valmistuu vaivaamatta ja ilman rasvaa ja siksi vasta-alkajakin onnistuu tämän leivän leipomisessa, helpommaksi ja yksinkertaisemmaksi leivän leipominen ei tule. Nostatusaika on pitkä, joten leivän valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä.  Herkullisen maun salaisuus piilee pitkässä kohotusajassa. Padassa valmistuva leipä on rapea, kuohkea ja ihanan mehevä. Taikinan pohjaan voit käyttää vettä tai juuresmehua ja rouheutta leipään saat pähkinöistä, siemenistä, kuivahedelmistä tai vaikka oliiveista ja jauhoja voit vaihdella mielesi mukaan. Säilyttääksesi leivässä kuohkean rakenteen, älä vaivaa taikinaa lainkaan, silloin taikinan ilmakuplat eivät rikkoonnu ja herkutteluhetki on taattu. Tämä ohje on mukaeltu Sikke Sumarin NamiNamaste -keittokirjasta. Pataleipä Ainekset 5 dl vehnäjauhoja 2 dl kokojyväjauhoja (vaihtele

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri