Herkullinen taatelikakku on ehkä maailman helpoin kakku ja takuuvarma joulukakku. Kuivakakku säilyy hyvänä noin 1-2 viikkoa leipomisesta. Tämä kakku sopii myös hyvin uuden vuoden kahvipöytään. Kakun voi myös pakastaa.
Minulla jäi joululeivistä jäljelle puoli litraa piimää ja sattumalta silmiini osui tämä vanha ohje reseptilaatikosta. Tarkoitus oli tehdä ihan perinteinen taatelikakku, jossa kaikki aineet lisätään voi-sokerivaahtoon lämpimän taatelisoseen kanssa, mutta nyt päätin kokeilla jotain muuta. Olen tehnyt tämän ohjeen mukaan taatelikakun muutama joulu taaksepäin.
Ehdit hyvin tehdä taatelikakun jouluun, sillä tämä kakkuhan on parhaimmillaan mehevöidyttyään pari päivää. Kakku on myös kiva kääräistä folioon ja viedä jouluviemisenä kylään.
Ohjeen alkuperää en tiedä, koska se löytyi irrallisella lapulla laatikosta ja tietenkin ohjetta täytyy muunnella pienellä omalla twistillä (kuten aina).
2½ dl piimää (tai soijamaitoa + 1 rkl etikkaa)
1 ½ dl tummaa siirappia
1 iso kananmuna (tai 2 rkl chia siemeniä sekoitettuna 4 rkl veteen)
150 g voita (sulatettuna)
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
1 ½ tl kanelia
1 tl soodaa
3 dl taateleita, viikunoita ja rusinoita (käytä kaikkia tai vaihtele)
1 rkl konjakkia
- Voitele kakkuvuoka ja leivitä se mantelijauholla.
- Leikkaa taatelit ja viikuna pieniksi. (Voit käyttää myös aprikooseja tai luumuja).
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kuivahedelmät jauhoihin.
- Vatkaa siirappi, sokeri, kananmuna ja piimä. Yhdistä siihen kuivat aineet ja voisula.
- Lisää ruokalusikallinen konjakkia ja sekoita.
- Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
Koristele tomusokerilla tai voit myös kuorruttaa kakun suklaalla. Kuumenna silloin kattilassa 3/4 dl kuohukermaa kiehumispisteeseen. Ota kattila liedeltä ja lisää 100 g paloiteltua tummaa leivontasuklaata. Anna suklaan sulaa 2-3 minuuttia. Sekoita tasaiseksi seokseksi ja valuta kuorrutus kakun päälle.
Ihanaa joulunodotusta
Kommentit
Lähetä kommentti
Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.