20.10.2017

Paahdettu kurpitsa-feta salaatti

 

Tämä salaatti on kevyt, terveellinen, yksinkertainen ja lisäksi vielä herkullinen. Laitoin salaatin kaveriksi pellille yrteillä ja valkosipulilla maustetut broilerin fileet paistumaan ja täydellinen syksyinen lounas valmistuu hetkessä. Jälkilämpöön meni vielä granola paahtumaan, sillä purkki oli taas tyhjentynyt.



Paahdettu kurpitsa-feta salaatti
 Tarvitset näitä  (4 annosta)
 
1 hokkaido kurpitsa viipaloituna
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
1 ½ rkl  tuoretta timjamia
suolaa
8-10 kpl tuoreita tai kuivattuja viikunoita

Kastike:
¼ dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 ½ rkl omenaviiniietikkaa
1 rkl appelsiinin kuorta raastettuna
mustapippuria

Päälle:
1 ruukku rucolaa
150 g fetajuustoa tai pallo mozzarellaa murennettuna
½ granaattiomenan siemenet

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Kuori kurpitsa ja leikkaa lohkoiksi leivinpaperin päälle uunipannulle ja ripsauta päälle 2 rkl oliiviöljyä, hunajaa, 1 ½ rkl timjamin lehtiä ja suola. Paista noin 20 minuuttia. Lisää puolikkaat viikunat pannulle. Paista vielä 10-15 minuuttia tai kunnes viikunat karamellisoituvat. 

3. Yhdistä oliiviöljy (1/4 dl), sitruunamehu, omenaviinietikka, timjami (1/2 rkl), appelsiinin kuori ja hyppysellinen suolaa ja pippuria.

4. Lisää rucola ja feta salaatin päälle. Sekoita. Ripottele viimeisenä granaattiomenan siemenet. Valuta salaatinkastike salaatille. Nauti!


Ihanaa viikonloppua!
 
♡  Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti