10.6.2017

Mamman raparperipiirakka


Aurinkoiset heipat!
Tulin teille huikkaamaan alkukesän vastustamattoman herkkupiirakan ohjeen. Ohje on vanha mamman marjapiirakka, jota muokkaan aina tilanteen mukaan. Poimin pihalta viisi uutta raparperin vartta ja pilkoin pieniksi. Ripottelin palojen päälle pari ruokalusikallista ruokosokeria ja annoin vetäytyä sen aikaa kun tein taikinan.

Pohja:
200 g voita
1 dl ruokosokeria
1 muna
4 dl jauhoja (täysjyvävehnä, kaura, vehnä)
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kaardemummaa
1 rkl vettä, maitoa tai kermaa

Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna ja jauhot. Levitä taikina paistovuokaan (laitan vuoan pohjalle ja reunoille leivinpaperin, jolloin ei tarvitse voidella vuokaa).

Täyte:
2 dl kermaviili&rahka
½ dl sokeria
1 muna
1 tl vanilliinisokeria
raparperia

Sekoita kermaviili&rahka, muna ja mausteet. Levitä vuokaan raparperit ja kaada päälle täyte. Paista 200 asteessa noin 30 min.

Ihanaa lauantai päivää!
 
Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti