Siirry pääsisältöön

Villasukka arvonta

Neulominen on intohimoni. Ainakin yksi työ täytyy olla aina tekeillä ja kun neulon yhtä työtä, niin seuraava on jo siinä samalla suunnittelussa. Neuleharrastukseni alkoi jo pienenä tyttönä, kun mummi opetti minut neulomaan ja sen jälkeen on syntynyt neuleita kymmenittäin, ehkä jopa sadoittain. Ensin patalappuja ja sen jälkeen paljon muutakin.

Viimeaikoina olen neulonut itselle useita neulepuseroita ja villatakkeja, sellaisia joita voi pitää myös töissä - kevyitä neuleita hameen kanssa ja pitkiä villatakkeja. Näistä löydät muutaman kuva: I made my clothes postauksessa.


Omat viime kesän lempisukat
Ellei mitään muuta neuletyötä ole tekeillä, niin silloin syntyy villasukkia ja lapasia, itselle, lapsille ja muille sukulaisille ja tuttaville. Malleja etsin lehdistä, blogeista ja Pinterestistä. Välillä neulon täsmällisesti mallin mukaan, mutta usein luovuus lähtee lentoon ja sukista tulee aivan oman näköiset.


Kuva 1
Kuljen villasukat jalassa lähes läpi vuoden. Talvella jalassa on pitkävartisemmat ja paksummat, kesällä siirryn lyhytvartisiin ja ohuempiin. Suosikkilankojani ovat Novitan Seitsemän veljestä ja Nalle. Niistä neulotut sukat kestävät hyvin käyttöä ja sukat voi pestä 40 asteessa, värisävyjäkin on runsaasti sekä yksivärisiä, että kirjoneulemaisia lankoja. 

Yllä olevan kuvan marimekkosukat on tehty Carouselia -blogin mallilla. Kuvien kirjoneulesukkien kuvio on Sweet things -blogin malleista poimittu ohje. Blogeissa paljon mielenkiintoisia malleja sekä lastenvaatteisiin kivoja ideoita.


Kuva 2
Sukkia on kertynyt neulekoriin, joten päätin arpoa teille lukioille kolmet sukat. Voit valita näistä kuvissa olevista sukista itsellesi mieluisimmat. Sukkien koko on noin 38-39. Jos haluat pienemmät tai isommat sukat, niin ilmoita kommentissa, niin kudon sinulle yksilölliset sukat lämpimin ajatuksin. 


Kuva 3
Osallistu arvontaan ja vastaa siis kommentissa: sukan koko ja minkä sukan valitset (kuvista 1-3). Laita myös yksi vaihtoehtoinen valinta.

Arvon sukat ensi sunnuntaina - äitienpäivänä.

Onnea arvontaan ! t. Mari

Villasukkien voittajat: Marianna, Marja-Liisa ja Saraana.
Laitatteko minulle osoitetiedot sähköpostiin: kastehelmib@gmail.com

Kiitos osallistujille!
Mari

Kommentit

  1. Ihania sukkia ja kiva blogi! Minun lempparit on Marimekko-sukat tai mustavalkoiset niiden vieressä :) Koko juurikin tuo tekstissä mainittu. Terv. Marianna

    VastaaPoista
  2. Ihania ovat! Mun suosikkini on kakkoskuvan pinkki-harmaat. Jos omassa koossa voi toivoa, niin 39-40. Tai sitten menisivät lahjaksi.
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Ihania sukkia! On tuo sukkien neulominen arvostettava taito. :) Ensimmäisen kuvan keskimmäiset sukat ovat ehkä mun lempparit. Myös niiden oikealla puolella olevat mustavalkoiset ovat nätit. 38-39 on juuri sopiva koko. saraana.makela@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Posti toi tänään paketillisen hyvää mieltä, kiitokset vielä ihanista sukista Mari!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Helppo pataleipä

Pataleipä on saanut nimensä siitä, että se paistetaan kypsäksi valurauta- tai keraamisessa padassa. Rapeakuorinen ja sisältä kuohkea pataleipä valmistuu vaivaamatta ja ilman rasvaa ja siksi vasta-alkajakin onnistuu tämän leivän leipomisessa, helpommaksi ja yksinkertaisemmaksi leivän leipominen ei tule. Nostatusaika on pitkä, joten leivän valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä.  Herkullisen maun salaisuus piilee pitkässä kohotusajassa. Padassa valmistuva leipä on rapea, kuohkea ja ihanan mehevä. Taikinan pohjaan voit käyttää vettä tai juuresmehua ja rouheutta leipään saat pähkinöistä, siemenistä, kuivahedelmistä tai vaikka oliiveista ja jauhoja voit vaihdella mielesi mukaan. Säilyttääksesi leivässä kuohkean rakenteen, älä vaivaa taikinaa lainkaan, silloin taikinan ilmakuplat eivät rikkoonnu ja herkutteluhetki on taattu. Tämä ohje on mukaeltu Sikke Sumarin NamiNamaste -keittokirjasta. Pataleipä Ainekset 5 dl vehnäjauhoja 2 dl kokojyväjauhoja (vaihtele

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri