31.5.2017

Bataatti-vuohenjuustokeitto

 
 
Maistuvat ja nopeat keitot ovat mieleeni, kun työpäivän jälkeen täytyy saada ruokaa nopeasti. Jos jääkaapissa ei ole edelliseltä päivältä jäänyt lämmitettävää, niin valmista bataatti-vuohenjuustokeitto. Pidä siis aina jääkaapissa bataatti, se säilyy melko pitkään jääkaapin kasvislokerossa hyvänä. Vuohenjuuston voi jättää pois, jos sitä ei oletai siitä ei pidä. Minusta se kuitenkin sopii hyvin tähän keittoon makua antamaan.
 
BATAATTI-VUOHENJUUSTOKEITTO
 
300 g bataattia      
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi  
4 dl vettä 
1 luomu basilica-tomaattiliemikuutio 
1/2 tl mustapippuria myllystä 
1/4 tl chilipippurirouhetta
4 palaa (n.1 cm) vuohenjuustoa
(1/4 tl suolaa)

Kuori bataatti ja sipulit ja paloittele kattilaan, lisää neste, liemikuutio ja vuohenjuusto. Keitä bataatti pehmeäksi ja mausta keitto. Anna jäähtyä hetki ja soseuta sauvasekottimella tai kaada tehosekoittimeen. Soseuta keitto pehmeäksi ja tarkista maku.
 
 Soseutin keiton sauvasekottimella, jolla en saa keittoa yhtä samettiseksi kuin tehosekoittimella.

 
Tarjoa sosekeitto raejuuston ja lehtipersiljan tai korianterin kanssa. Keiton lisänä maistuu ruisleipä tai näkkäri.
Tätä keittoa olen tehnyt useita kertoja retkellille mukaan. Pakkaan sen ruokatermokseen, jossa se pysyy kuumana useita tunteja. Kanoottiretkellä on kiva syödä lämmintä keittoa voileipien lisänä, ja taas jaksaa meloa jokea eteenpäin. Keittoa on myös tarjottu ystäville 100 km kävelyreitillä keskellä yötä, puolen välin levähdyspaikalla ja voit varmasti kuvitella, että keitto maistui. 

 Mitä ruokaa sinä teet, kun on kova nälkä ja syötävää pitää saada nopeasti?
 
Ihanaa iltaa  t. Mari

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti